Dzisiaj jest 13 gru 2017, 4:25

Strefa czasowa UTC [letni]





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 
Autor Wiadomość

 Tytuł: Duster 1,5 dci
PostZamieszczono: 14 mar 2013, 13:33 
Dzień dobry. Mam kłopot i szukam pomocy Zmieniłem rozrząd i po jakimś czasie mam problemy z odpaleniem silnika to samo zjawisko dzieje się w przypadku rozgrzanego silnika. Podpowiedź jaką od otrzymałem od jednego znajomego to wyczyszczenie czujników wału i wałka. Domyślam się ,że chodzi o wał główny i rozrządu. Napiszcie co sądzicie o tym, może ktoś miał podobny problem
Pozdrawiam Franciszek S.


Na górę
   
Odpowiedz z cytatem  
 

Offline
PostZamieszczono: 18 mar 2013, 17:00 

Rejestracja: 18 mar 2013, 16:56
Posty: 32
Powiedz czy przy wymianie miałeś blokady do rozrządu. W tym silniku do wymiany są niezbędne, ponieważ koło zębate na wale nie posiada klina co może skutkować przestawienie. Jeśli to zrobiłeś domowymi sposobami to masz odpowiedź. Niezwłocznie podjedź do mechanika i niech ustawi.


Na górę
 Wyświetl profil   
Odpowiedz z cytatem  
 

PostZamieszczono: 19 mar 2013, 12:10 
Pies pogrzebany, nie używałem żadnych blokad... później udam się do warsztatu :)


Na górę
   
Odpowiedz z cytatem  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 3 ] 


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Możesz tworzyć nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  


cron
                                                                           stat4u Powered by phpBB © 2007 phpBB3 Group • regeneracja turbinnaprawa turbin