Dzisiaj jest 17 paź 2018, 20:57



Odpowiedz
Nazwa użytkownika:
Tytuł:
Treść wiadomości:
Wprowadź tutaj treść wiadomości. Nie może ona mieć więcej niż 60000 znaków. 

Emotikony
:D :) ;) :( :o :shock: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :mrgreen: :geek: :ugeek:
Rozmiar czcionki:
Kolor czcionki
Opcje:
BBCode włączony
[Img] włączony
[Flash] wyłączony
[URL] włączony
Emotikony włączone
Wyłącz BBCode
Wyłącz emotikony
Wyłącz przetwarzanie odnośników
Pytanie
Wpisz w to pole z dużych liter wyraz narzędzia:
To pytanie jest elementem zabezpieczającym przed automatycznym zamieszczaniem postów.
   

Przegląd tematu - problem z odpalaniem c5 2.0 hdi
Autor Wiadomość
  Tytuł:  Re: problem z odpalaniem c5 2.0 hdi  Odpowiedz z cytatem
Witam ponownie. Pierwsza sprawa: uciekało ciśnienie z listwy wtryskowej, założyłem zawór zwrotny, na jeden dzień pomogło, auto zaczęło pięknie zapalać. Następnego dnia rano ładnie zapalił, pomyślałem że problem rozwiązany. Niestety nic bardziej mylnego, przy ponownym rozruchu auto nie zapaliło. Podłączyłem sprzęt i zacząłem badać ciśnienie. Mianowicie podczas rozruchu było ok. 9-12 barów. Jest to wartość za mała aby wtryski się otwierały. Wtryski otwierają się przy ciśnieniu minimalnym ok. 20 barów. Wniosek jest jeden, padła pompa wysokiego ciśnienie. No i to jest właśnie piękne w HDI, dość duży koszt naprawy, biorąc pod uwagę cenę auta z danego rocznika.

Mechanik siedział od paru dni przy aucie i w końcu znalazł, przynajmniej tyle :) ale dzięki za rady
Post Zamieszczono: 19 mar 2013, 12:06
  Tytuł:  Re: problem z odpalaniem c5 2.0 hdi  Odpowiedz z cytatem
Może gdzieś ucieka ciśnienie? Wtryski zaczną podawać dawkę przy odpowiedniej kompresji. Warto się może temu przyjrzeć?
Post Zamieszczono: 18 mar 2013, 16:59
  Tytuł:  problem z odpalaniem c5 2.0 hdi  Odpowiedz z cytatem
witam. mam problem z odpalaniem citroena c5 2.0 hdi... ów problem pojawił się z nastaniem pierwszych mrozów i nie mogę odnależć jego przyczyny do dziś. chodzi o to że samochód z początkiem zimy na zimnym silniku zaczął palić tak jakby "z drugiego kopniaka" a nawet gorzej (już jeden rozrusznik spaliłem :/ )... ciepły też miewa problemy czasem. ale teraz mrozów już nie ma a problem pozostał... został wymieniony filtr paliwa, pompka wspomagająca w zbiorniku, były sprawdzane świece żarowe, pompa wysokiego ciśnienia i wtryskiwacze ustawienie rozrządu także. byłem już u kilku mechaników, w serwisie pomp bosha i nic... po podłączeniu komputera nie wyświetla żadnych błędów... nie wiem już do czego tu się można jeszcze uczepić... może to być listwa wtryskowa? proszę o radę. z góry dzięki.
Post Zamieszczono: 14 mar 2013, 12:38


Przejdź do:  



                                                                           stat4u Powered by phpBB © 2007 phpBB3 Group • regeneracja turbinnaprawa turbin