Dzisiaj jest 13 gru 2017, 4:28

Strefa czasowa UTC [letni]





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość

PostZamieszczono: 16 mar 2013, 20:33 
Witam !

Pacjent: Renault Magnum E-tech 480KM z 2003 roku.

Problem:
Po Dłuższym postoju (np po nocy) mimo podgrzania świec kręci długo (z 10 sekund) później powoli załapuje rozpędzając się powoli aż zaskoczy i zacznie pracować równo. Po odpaleniu auto nie kopci i silnik pracuje równo. Jeśli go zgaszę i odpalę ponownie problem nie występuje.

Spotkał się ktoś z takim problemem ?
Mechanik twierdzi ze trzeba wymienić przewody od pomp jednostkowych do wtrysków - czy to może mieć na to wpływ ?

Błędów ciężko odczytać bo nie mam jak skasować a w pamięci jest ich sporo.


Na górę
   
Odpowiedz z cytatem  
 

Offline
PostZamieszczono: 19 mar 2013, 11:50 

Rejestracja: 18 mar 2013, 16:56
Posty: 32
Jeśli przewody nie ciekną to po co je wymieniać? Nie rozumiem postępowania mechanika… A jeśli wymiana ich nie pomoże to mechanik za nie zapłaci?? Są drogie!
Trzeba zlokalizować nieszczelność, gdzieś musi się zapowietrzać.


Na górę
 Wyświetl profil   
Odpowiedz z cytatem  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Możesz tworzyć nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  


cron
                                                                           stat4u Powered by phpBB © 2007 phpBB3 Group • regeneracja turbinnaprawa turbin