Dzisiaj jest 22 lip 2019, 0:07

Strefa czasowa UTC [letni]





Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 
Autor Wiadomość

PostZamieszczono: 09 kwie 2012, 20:55 
Mam problem z jednym dostawczakiem, konkretnie to Hyundai H100 2001 rok, 2,5 TD 190.000 przebiegu , a miechanika przed swietami juz nie czepie,mianowicie jak auto jest zimne, rano zapala idealnie, gdy sie rozgrzeje, juz palic nie chce, trzeba krecic rozrusznikiem dosc dlugozanim zalapie, o ile wczesniej aku nie padnie.
Zauwazylem ze przy zimnym slychac takie CYK, i wtedy prawdopodobnie grzeja sie swiece, a na cieplym tego nie ma. W lecie tez byly takie objawy ale ze aku byl lepszy to lapal szybciej.
Czy ktos moze wie gdzie lezy przyczyna?


Na górę
   
Odpowiedz z cytatem  
 

PostZamieszczono: 17 cze 2012, 21:32 
Może być słabe ciśnienie w cylindrach i jak świece na ciepłym nie grzeją za niskie ciśnienie w cylindrach może powodować , że nie następuje samozapłon. Zmierz na początek ciśnienie w cylindrach, jak będzie dobre to dopiero można się zastanawiać co dalej.Poz.


Na górę
   
Odpowiedz z cytatem  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat Odpowiedz w temacie  [ Posty: 2 ] 


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 0 gości


Możesz tworzyć nowe tematy
Możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  


cron
                                                                           stat4u Powered by phpBB © 2007 phpBB3 Group • regeneracja turbinnaprawa turbin